top of page
Queendoms diary_edited.png

Selfcare Day


Wanneer je druk in de weer bent geweest en Can You Focus On Me continue aan het zingen bent, is het waarschijnlijk tijd dat je dat even bij jezelf doet. Je kan dit doen door regelmatig, beter nog structureel, Selfcare Days in te plannen. Hieronder een aantal mooie selfcare-rituelen die je kan uitoefenen op een Selfcare Day.


Inside Out

Het belangrijkste is om even naar binnen te keren. Wat heeft je bezig gehouden? Welke emotie(s) voel je en waarom? We zijn zo vaak bezig met wat er buiten ons gebeurt, dat we geen tijd “vinden” om te kijken wat al deze invloeden met onszelf doet. Durf naar binnen te kijken en te reflecteren wat je interne conflicten of overtuigingen met jou doen en durf daarna te kijken wat het met je omgeving doet, positief en negatief. Het is niet altijd fijn om te reflecteren omdat je een spiegel wordt voorgehouden die je ook je kanten laat zien waar je minder trots op bent. Maar onthoudt: You are a work in progress. The keyword is: progress. Zolang je in beweging blijft en je ontwikkelt is er vooruitgang.

Tip: Leg je progressie vast in een schrift of dagboek. Op een dag ga je ervan genieten dat je het terug kan lezen en duidelijk kan zien welke stappen naar vooruitgang je hebt kunnen maken.

Effe Offline

Ik weet niet als het komt doordat ik volwassener wordt of dat ik altijd al kluizenaar eigenschappen heb gehad, maar even offline zijn (in het bijzonder social media) is voor mij een feestje. Oké, dat is niet helemaal waar, want YouTube heeft me op dit moment in z’n greep. Volgens het onderzoek in dit artikel van RTL, leidt hoog gebruik van social media tot minder levensvreugde. Ik weet niet van jou, maar ik gun mezelf levensvreugde dus op basis daarvan kies ik er bewust voor het gebruik van social media te minderen (look at us adding selflove in our selfcare routine).


Body & Mind(set)

Luister dan, Selfcare Day equals Spa Day a little bit! Alleen zet selfcare de prioriteit op wat goed voor je is en niet alleen op wat je wilt doen. We willen soms helaas dingen die niet zo zeer goed voor ons zijn. Vind daarin een balans waar je op korte en lange termijn van kan genieten. Ik zeg Yay for Spa Day, but let’s workout first. I know, het klinkt niet als iets leuks voor velen maar dit heeft ook te maken met hoe je ernaar kijkt. Probeer van “Ik wil dit niet doen omdat ik het niet leuk vind” het om te draaien naar “Ik doe dit omdat ik van mezelf houd en dit kan ik uiten door te zorgen voor m’n lichaam”. Eey, dit helpt serieus! No joke, in het begin is het lastig maar langzaamaan zal je zien dat je perspectief zal veranderen.

Spa(nnend) Moment

Pak je favoriete cremes, lip-, gezicht- en oogmaskers er maar bij. Terwijl je lichaam aan het marineren is in verzorgingsspul kan een leuke tijdschrift, boek, podcast of een spannende film je gezelschap houden. Maak het helemaal af door een lekker kaarsje erbij aan te steken terwijl je geniet van een van je favoriete snacks. Happy Selfcare Day!


コメント


bottom of page